Súťaž o najkreatívnejšie snehové sochy má svojho víťaza

15.02.2010 Prešov

Ocenení však bude viac
Vzhľadom na nie práve najprívetivejšie vrtochy zimného počasia vyhlásilo vedenie mesta pred dvoma týždňami súťaž o najkreatívnejšiu snehovú sochu. Zúčastniť sa mohol prakticky ktokoľvek, školy, celé tímy, jednotlivci... .

Po obdržaní fotodokumentačných záberov jednotlivých sôch sa dalo skonštatovať jediné: \"Porada bude dlhšia ako rokovanie Mestského zastupiteľstva\". Sochy boli skutočne kreatívne, niektoré stavili na veľkosť a majestátnosť, iné na originalitu stvárnenia, mnohé boli inšpirované lokálpatriotisticky - symbolmi Prešova, a našli sa aj sochy funkčné. Z celej fotogalérie, ktorá bola zverejnená aj na našom mestskom webe vyberal nielen primátor, ale aj Oddelenie verejnoprospešných činností, krajinná architektka, či hlavný architekt mesta. Rezult je teda už známy, a známi sú tiež naši skvelí sponzori, ktorí sa postarali o ceny.

Výhercom súťaže je socha leva, ktorú stavalo 30 detí zo ZŠ Važeckej. Tento lev mal výšku 3m a dĺžku viac ako 10m. Celý staviteľský tím získal poukážky od McDonald´s, upomienkové darčeky mesta a škola tiež 100 celodenných skipasov na Štrbské Pleso.
Veľký úspech u architektov mala však aj funkčná dymiaca sopka na ZŠ Šrobárovej (aj s integrovaným fúrikom) a tak aj táto škola dostane upomienkové darčeky od mesta a 100 jednodňových skipasov.
Hlavný architekt mesta špeciálne vyzdvihol aj sochu rodinky Havrilčákovej - veľký slimák a erb mesta ako aj snehuliaka, ktorého staval žiak so zlomenou rukou zo ZŠ Májovej - Tomáš Danko. Je potrebné oceniť aj prácu ZŠ Mirka Nešpora, ktorá do súťaže postavila najväčší počet sôch. Ich iglu s tučniakmi či obrovský jašter vzbudzovali rešpekt aj u fundovaných architektov. Táto škola taktiež získa 50 jednodňových skipasov.
Keďže sa nám do súťaže prihlásili aj materské školy a tie boli mimoriadne snaživé, rozprávkovo znejúca firma ROZPRÁVKA ocení tri MŠ krásnymi hračkami a to - MŠ Jurkovičova, MŠ Bratislavská a MŠ Bernolákova.
\"Ocenenie si zaslúžia skutočne všetci a skúsime ešte vymyslieť ako by sme mohli oceniť všetky zapojené tímy. Veľkú pochvalu si zaslúži aj mládežnícky parlament MP2, ktorý si trpezlivo počkal na odmäk a vykreoval svoje logo. Nuž...sneh \"kvitne\" v každom veku\" - povedal s úsmevom na margo súťaže primátor mesta P. Hagyari.

Autor: I. Adamová
 

Vyberte región